Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: A boltkóros babát vár

Szeretem a humoros babavárós könyveket, ezért vettem a kezembe a boltkóros sorozat következő részét, amelynek címe: A boltkóros babát vár.
Kiindulva az előzményekből, amiket olvastam  (Egy boltkóros naplójaA boltkóros férjhez megy), előre sejtettem, hogy nem szokványos babavárása lesz. Hát nem is az, mivel nem azon van a lényeg, hogy mit jelent várandósnak lenni, hogyan éli meg Becky a testi-lelki változásokat, hanem természetesen a vásárláson! Mert ugye az a legfontosabb, hogy a babának márkás cuki kis cuccai legyenek, meg hogy öt babakocsijuk legyen különböző terepekre (tényleg van olyan nő, aki öt babakocsit vesz születendő gyermekének??), meg hát az is fontos, hogy a celebek körében ismert legtrendibb szülésznőnél, Venetia Carternél szüljön, akiről mellesleg kiderül, hogy férjének, Luke-nak az exe! Szóval bonyodalmaktól nem mentes a könyv, van itt féltékenykedés, lakásvásárlással kapcsolatos bonyodalmak stb.
Bár itt is úgy voltam, mint a korábbi könyveknél, hogy nem mindig értettem Beckyt. 
A babacuccok vásárlásáról. Még én is emlékszem rá, milyen volt, amikor alig 12 hetes terhesen férjemmel először betértünk egy hatalmas babaáruházba, és csak ámultunk-bámultunk, micsoda ruhák, kiságyak, játszóeszközök, babakocsik és miegymások vannak. Persze, van, ami hasznos, de a fele felesleges kiadás. (A pici rucikat meg pár hét alatt kinövi az újszülött.) Az egy dolog, hogy az ember legszívesebben mindent megvenne születendő első gyermekének, no de azért tudni kell, hol a határ. Becky például azért is vesz külön egy babakocsit, hogy legyen mibe pakolni a vásárláskor.
A másik meg ez a Venetiás ügy. Mondjuk Luke is észrevehette volna a dolgokat, de ő ugye bele volt merülve cége gondjaiba. Mert azért elég pocsék érzés lehetett Beckynek, hogy míg neki csak egyre nő a hasa, dagad a lába, alakul át a teste, férje körül egy bombanő legyeskedik. Csak hát Becky természetesen itt is túlkombinálja a dolgokat.
A szülése (vagy nem-szülése) meg elég vicces és abszurd. A lényeg, hogy a végére itt is minden jól alakul!

Új könyvének több mint nyolc millió eladott példányával Sophie Kinsellát méltán tarthatjuk az egyik legsikeresebb kortárs írónak. A Boltkóros naplójából már jól ismert és szeretnivaló, a vásárlásért végletekig rajongó hősnő, Becky Brandon – született Becky Bloomwood – legújabb, babavárós kalandjain nevethetünk, izgulhatunk, és az Olvasó olykor biztosan a könnyeivel fog küszködni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …