2013. január 30., szerda

Sophie Kinsella: A boltkóros babát vár

Szeretem a humoros babavárós könyveket, ezért vettem a kezembe a boltkóros sorozat következő részét, amelynek címe: A boltkóros babát vár.
Kiindulva az előzményekből, amiket olvastam  (Egy boltkóros naplójaA boltkóros férjhez megy), előre sejtettem, hogy nem szokványos babavárása lesz. Hát nem is az, mivel nem azon van a lényeg, hogy mit jelent várandósnak lenni, hogyan éli meg Becky a testi-lelki változásokat, hanem természetesen a vásárláson! Mert ugye az a legfontosabb, hogy a babának márkás cuki kis cuccai legyenek, meg hogy öt babakocsijuk legyen különböző terepekre (tényleg van olyan nő, aki öt babakocsit vesz születendő gyermekének??), meg hát az is fontos, hogy a celebek körében ismert legtrendibb szülésznőnél, Venetia Carternél szüljön, akiről mellesleg kiderül, hogy férjének, Luke-nak az exe! Szóval bonyodalmaktól nem mentes a könyv, van itt féltékenykedés, lakásvásárlással kapcsolatos bonyodalmak stb.
Bár itt is úgy voltam, mint a korábbi könyveknél, hogy nem mindig értettem Beckyt. 
A babacuccok vásárlásáról. Még én is emlékszem rá, milyen volt, amikor alig 12 hetes terhesen férjemmel először betértünk egy hatalmas babaáruházba, és csak ámultunk-bámultunk, micsoda ruhák, kiságyak, játszóeszközök, babakocsik és miegymások vannak. Persze, van, ami hasznos, de a fele felesleges kiadás. (A pici rucikat meg pár hét alatt kinövi az újszülött.) Az egy dolog, hogy az ember legszívesebben mindent megvenne születendő első gyermekének, no de azért tudni kell, hol a határ. Becky például azért is vesz külön egy babakocsit, hogy legyen mibe pakolni a vásárláskor.
A másik meg ez a Venetiás ügy. Mondjuk Luke is észrevehette volna a dolgokat, de ő ugye bele volt merülve cége gondjaiba. Mert azért elég pocsék érzés lehetett Beckynek, hogy míg neki csak egyre nő a hasa, dagad a lába, alakul át a teste, férje körül egy bombanő legyeskedik. Csak hát Becky természetesen itt is túlkombinálja a dolgokat.
A szülése (vagy nem-szülése) meg elég vicces és abszurd. A lényeg, hogy a végére itt is minden jól alakul!

Új könyvének több mint nyolc millió eladott példányával Sophie Kinsellát méltán tarthatjuk az egyik legsikeresebb kortárs írónak. A Boltkóros naplójából már jól ismert és szeretnivaló, a vásárlásért végletekig rajongó hősnő, Becky Brandon – született Becky Bloomwood – legújabb, babavárós kalandjain nevethetünk, izgulhatunk, és az Olvasó olykor biztosan a könnyeivel fog küszködni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...