2012. november 9., péntek

Jostein Gaarder: A narancsos lány

Jostein Gaardertől a Sophie világát szerettem volna kivenni a könyvtárból, ám az nem volt bent, így esett a választás A narancsos lányra. Nem bántam meg.

A könyvet egy esős délután olvastam el az "őszi szünetben", pokrócba burkolózva, kislányom délutáni alvása alatt. A pokróc mellől már csak a narancs hiányzott - ugyanis, mint ahogyan a címben is olvasható, meghatározó szepere van a narancsnak a történetben.

A könyv felépítése nagyon jó. A kamasz George négy éves volt csupán, mikor édesapja meghalt. Most, hogy tizenöt éves lett, előkerül egy különös levél, amelyet apa írt a fiához. A regény ebből a rejtélyes levélből, vagyis a múlt történéseiből, és vele párhuzamosan a jelenből, George gondolataiból épült fel - olyan, mintha apa és fia beszélgetnének, pontosabban az apa meséli el ifjúkori szerelmi történetét a különös narancsos lányról. Vajon ki lehet ő? A végére minden kiderül a jól megírt és megszerkesztett ifjúsági regényből.
Bátran ajánlom kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt!

A könyvből film is készült, részletek ezen a linken.
Jostein Gaarder A történetárus című regényéről pedig ITT írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...