2012. augusztus 13., hétfő

Jeney Zoltán: Rév Fülöp

Balatoni nyaralás alatt mi mást lehetne olvasni, mint balatoni könyvet, egészen pontosan egy ifjúsági kalandregényt, amely Balatóniában játszódik és amelynek főszereplője nem más, mint Rév Fülöp. Ám természetesen nemcsak ő, hanem a többi szereplő is Balatonhoz kötődő névvel bír.
A történet úgy kezdődik, hogy Csobánc király megbetegszik, és Akarattya hercegnő a heverésző-lustálkodó Fülöpöt kéri meg, hogy segítsen megtalálni azt a különleges virágot, amely meggyógyítja a királyt. Kezdetét veszi tehát a kaland. Sok furcsa szereplővel, herceggel, kalózzal, beszélő lóval  és miabogyókkal találkozhatunk; Fülöp pedig csak vándorol és vándorol új társaival Ádánddal és Vaszival, keresztül a balatoni nádason és rejtélyes helyszíneken. Közben sok vicces és izgalmas dolog is történik, majd a végén egy kis "szereplőváltozás" után még egy dínom-dánomra is sor kerül.
A könyv stílusa nagyon jó, a nevek és a balatoni mondavilág beleszövése a mesébe is nagyon tetszett, az események is "pörögnek" rendesen. Szerintem egy kisiskolás bátran elolvashatja már, sőt, akár egy nagyobb óvodásnak is érdemes felolvasni belőle.
Ajánlom lovagi kalandregényt kedvelő gyerkőcöknek - nem csak fiúknak!

A könyv a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg a Könyvhétre, és ITT tudtok beleolvasni.

Jeney Zoltánról, az íróról:
Francia szakos bölcsész, középiskolai tanár. Tanított az ELTÉ-n, a Nyugat Magyarországi Egyetem szombathelyi karán és a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán, a Párizsi Magyar Intézet tudományos-oktatási titkára volt.
(Forrás: szinhaz.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...