2012. július 10., kedd

Neil Gaiman: Csillagpor

Neil Gaiman könyve is úgy kezdődik, ahogyan a legjobb történetek általában: egy fiúval, egy lánnyal meg egy beteljesületlen szerelemmel. De aztán egyáltalán nem úgy folytatódik, ahogyan a mesék folytatódni szoktak. Neil Gaiman ezzel a regényével is bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják őt a modern fantasy egyik legnagyobb alakjának. (moly.hu ajánló)

Neil Gaimantól még sosem olvasta semmit, talán ez annak tudható be, hogy a fantasy és a sci-fi műfaj áll tőlem a legtávolabb. Múltkor viszont megakadt a szemem a könyvtárban a Csillagpor című regényén, amelyet még régebben moziban láttam, és kedves emlékek fűznek hozzá, ugyanis ez volt az első közös mozizásunk leendő férjemmel. :)
Így nosztalgiázva kezdtem el olvasni a könyvet. Könnyen olvasható, kedves kis történet, számomra olyan volt, mintha egy mesét olvastam volna: furcsa lényekkel, varázslatokkal, boszorkányokkal és persze a Csillaggal, aki a könyv (egyik) főszereplője.
A történet másik főszereplője Tristan, aki Falvában lakik, aki nagy útra indul a falon túlra. Megígérte ugyanis Victoriának, akiért reménytelenül epekedik, hogy elhozza neki a hullócsillagot, amit kinézett magának. Ám a Csillagot, aki egy gyönyörű fiatal lány képében jelenik meg, mások is keresik: az örök ifjúság reményében. Tristan különös kalandját meséli el tehát ez a könyv, amely során barátokra és ellenségekre egyaránt szert tesz.
A fiú és a Csillag sorsát (kapcsolatát) előre sejteni lehet, talán picit egyszerűnek is éreztem a történetet (legalábbis a mozifilmhez képest, ott mondjuk a látvány magával ragadja az embert, és emlékeim szuerint kicsit részletesebb is volt a történet), de ez nem volt baj, most pont ilyen kis egyszerű-meseszerű könyv kellett nekem. :)

A regény után azt hiszem, lesz "bátorságom" Neil Gaiman más műveit is elolvasni (van egy pár a könyvtárban), csak még azt nem tudom, melyikkel kezdjem, illetve folytassam a sort. Szerintetek?

A filmről pedig - bár értelemszerűen már nem játsszák a mozik - itt olvashattok, illetve dvd-n megvásárolható több filmes webáruházban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...