2012. június 8., péntek

Maryrose Wood: Éjmély

Csodálkozva vettem észre könyvtárunkban Maryrose Wood: Méregnaplók című könyvének második részét - a csodálkozás azért volt, mert nem tudtam, hogy van második része, egyébként egy trilógiáról van szó, mint megtudtam (jól van, jól van, nem vagyok annyira otthon az ifjúsági irodalomban :p).
Ez a történet elég "érdekesen" indul: Jessamine-t ugyanis bosszúállásra kényszeríti Oleander, mivel csak így találkozhat újra Gyommal. Mivel a fiú iránt érzett szerelme erősebb, mint az apjához fűződő viszonya, sőt, az apját ugye gyűlöli, a bosszúállást minden további nélkül megteszi, sőt, nemcsak az apján áll bosszút.
Nos, a könyv eleje annyira nem tetszett, hogy abba is hagytam és mást kezdtem el olvasni. Ám onnantól, hogy Jessamine útra indul, nagyon jó, érdekes és izgalmas! Tetszett az utazás leírása, amikor is titokban másnak adja ki magát, és kereskedőkkel vándorol és fogadóban száll meg....stb.
Aztán kicsit bedurvulnak a dolgok. Természetesen Gyom is előkerül, megismerhetjük az Orto Botanico-t Olaszországban, és egy különös "előadás" részesei is lehetünk. A könyv végét ismét kicsit elvontnak találtam.
Szóval vegyes érzelmekkel tettem le a könyvet, de ami biztos, hogy itt is adva van a hangulat. Az első részről egyébként ITT írtam.

A Méregnaplók-trilógia második kötetében újra elmerülhetünk a gyógyító és mérgező növények sötét és veszedelmes birodalmában, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is. - olvashatjuk a moly.hu ajánlójában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...