2012. június 12., kedd

Hupikék törpikék

Kislányom Hupikék Törpikék lázban ég. Gyűjti a kis figurákat, nézi a rajzfilm epizódokat, sőt, még a tavalyi nagyfilmet is megnéztük (többször is) dvd-n (a filmről egyébként ajánlós blogomban írtam, itt). Kiderítettem, hogy a Manó Könyvek gondozásában jelentek meg Hupikék törpikés könyvek, így az Ünnepi Könyvhéten az ő standjuk volt az első, amit megrohamoztam (a másik az Agave kiadó, és A borostyán hárfa című könyv, de erről majd egy következő bejegyzésben.)
A Manó Könyveknél tehát kaphatóak Hupikék Törpikés foglalkoztató füzetek, kifestők, de minket a mesekönyvek érdekeltek, így szereztem be a Királytörpöt és a Törpilla kalandját.

A Királytörp című mesében Törpapa távolléte alatt Okoska átveszi a hatalmat, ami a törpök lázadásához vezet.

A Törpilla kalandja című mesében pedig Törpilla történetét ismerhetjük meg, őt ugyanis Hókuszpók teremtette, hogy csapdába csalja vele a többi törpöt. Szerencsére Törpapa igazi törppé varázsolja Törpillát.

A mesék nagyon aranyosak, szépen megrajzoltak. Igazából a filmes változatot is megvehettem volna könyvben, de mikor belelapoztam, nem igazán tetszettek a benne lévő képek (fényképek a filmből, egysoros szövegekkel), mondjuk hozzáteszem, hogy a filmbéli törpök a rajzolt figuráknak a nyomába sem érnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...