2012. február 22., szerda

Janet Evanovich: A szingli fejvadász

Hö-hö-hö. Ennyivel összegezném a könyvet, amely Stephanie Plumról, a kétbalkezes és eléggé amatőr szingli fejvadászról és "élete nagy akciójáról" szól, amikor is rábízzák, hogy kapja el Morellit, gyermek- és kamaszkora jól ismert rosszfiúját, akiért mindig is rajongott. Persze profi bűnözőkkel és ex-rendőrrel elég nehéz szembeszállni, még ha fegyver is lapul az ember lánya táskájában. Stephanie számos vicces, ám de számos életveszélyes szituációba keveredik kalandja során, pl. meztelenül zuhanyzóba bilincselik, halálosan megfenyegetik, felrobbantják az autóját, szóval azért mégsem olyan vicces és jópofa ez az óvadékbehajtó-fejvadászosdi. Igazából végig azon drukkoltam, lesz-e valami Stephanie és Morelli között - hogy lesz-e, ezt most nem árulom el. 

A történet érdekessége az volt számomra, hogy, holott, mint a borító képen is látszik, új kiadású könyvként olvastam, (köszönöm a Molybolt-nak, ahol mindössze 500 Ft-ért vettem!), mégsem ma, hanem a kilencvenes évek elején játszódik, amikor is se mobiltelefon, se internet, "csak" hagyományos telefonja volt az embereknek, maximum üzenetrögzítővel.

A történet folytatódik, én még két magyarul megjelent részről tudok. Illetve, film is készült belőle, amelyet most játszanak a hazai mozik - mondjuk eléggé lehúzó kritikákat olvastam róla - részletek a filmről itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...