Ugrás a fő tartalomra

Monika Feth: Az eperszedő

Ami miatt a könyv felkeltette az érdeklődésemet, az egyrészt a címe volt, Az eperszedő - olyan rejtélyesen hangzik, másrészt pedig a borítója tetszett meg nagyon - egy vörös eper, aminek csöpög a vörös leve, ami akár vér is lehet. Monika Feth regénye ugyanis egy ifjúsági thriller - bár halálra izgulni nem fogjuk magunkat az olvasása alatt.
Adott három barátnő: Jette (ő a főszereplő), Merle és Caro, akik egy suliba járnak, és együtt bérelnek lakást. Caro, aki elég furcsa lány, beleszeret egy különös fiúba, akit titkol, rejteget, még barátnői elől is. Persze az olvasó már ilyenkor sejti, hogy ez lesz a lány veszte.
Amikor kiderül, hogy barátnőjét, Carót meggyilkolták, Jette nyilvánosan bosszút esküszik – és ezzel felhívja magára a gyilkos figyelmét. A férfi udvarolni kezd Jettének, és a lány beleszeret anélkül, hogy sejtené, valójában kivel is van dolga.- írja a könyv ajánlója.
Sokkal többet én sem tudnék hozzáfűzni, mert a könyv tulajdonképpen erről szól. Közben megismerhetjük Jette anyját, aki híres krimi író, valamit a rendőrkapitányt, tehát feltűnik egy-két mellékszereplő. Természetesen az eperszedőknek is fontos szerepe van a műben.
A könyv kb. a feléig-háromnegyedéig tetszett, azután mikor Jette fülig beleszeret egy rejtélyes pasiba (vajon kibe?), akkor már kicsit kiakadtam, hogy hogy lehet valaki ilyen vak, és mi lett a nagy szándékával, hogy majd ő kideríti, ki a gyilkos? (Érdekes, amint szerelemes lett, ez a nyomozós dolog valahogy háttérbe szorult.) Még jó, hogy barátnőjének, Merlének megmaradt az esze.
A könyv igazából nagyon kiszámítható, szinte előre lehet sejteni lehet, mi fog történni a következő oldalon, illetve mi lesz a befejezése. Azért nem bántam meg, hogy elolvastam, krimi műfaja ellenére könnyed kis olvasmány.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…