2011. december 9., péntek

Agatha Christie: Három vak egér

 Három vak egér
Néz csak, hogy szalad
Nézd csak, hogy szalad!
Futottak a gazdasszonyka után,
Levágta késsel a farkukat ám.
Ilyet nem pipáltán még soha tán,
Mint a
Három vak egér.

Agatha Christie Három vak egér című műve pörgős kis krimi, egy ültő helyében elolvassa az ember. Eredetileg rádiójátéknak íródott 1947 tavaszán, három évvel később jelent meg egy válogatáskötetben, majd színdarab is készült belőle.
A történet egy hótól elzárt vendégfogadóban játszódik - már ez megadja a hangulatot. Szeretem azokat a krimiket, amikor egy bizonyos helyen össze vannak zárva a szereplők és elvileg köztük van a gyilkos, és természetesen mindenki gyanús. A fiatal házaspár, Molly és Giles Davis ugyanis vendégfogadót nyitnak, ahová sorra érkeznek a vendégek, végül a rendőr őrmester is megérkezik, ugyanis elterjed a hír, hogy az előző napi londoni gyilkosság elkövetője a vendégfogadóban tartózkodik! De vajon ki lehet az? A végén mindenki gyanúsítottá válik, még maguk a tulajdonosok is, közben "természetesen" újabb gyilkosság történik - úgy, hogy teljesen el vannak zárva a külvilágtól, a telefonvonalat meg "természetesen" elvágta valaki. Mire minden kiderül - egy klassz kis csavarral, a pástétom is elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...