2011. március 3., csütörtök

Roald Dahl: Szuperpempő

Biztos mindenki emlékszik a Meghökkentő mesék sorozatra. Ebben a könyvben is ilyen meghökkentő mesék vannak, és még ha nem is mindegyik végződik halállal, mindegyikben van valami hátborzongató, döbbenetes esemény. Összesen tizennégy kis történetet tartalmaz a könyv, és mivel nem hosszúak, magunkkal vihetjük, olvashatjuk várakozás közben, de akár otthon is izgulhatunk az eseményeken. 
Félelmetesen jó "A házinéni" című írás, nagyot nevettem a "bundás" történeten (Mrs. Bixby bundája) és a póruljárt régiség-kereskedőn (Jámbor örömök), és gusztustalannak találtam a halott tudós agyáról szóló "William és Mary"-t. A címadó novellát, a "Szuperpempő"-t pedig ajánlom minden aggódó anyukának (vagy apukának), aki azon idegeskedik, miért nem gyarapszik megfelelően egyetlen csemetéje. :)

Nem szaporítom a szót, aki szereti a krimi-szerű rejtélyes történeteket, annak bátran ajánlom ezt a klassz kis válogatást!

Egy mondat a szerzőről (ahogy a könyv hátoldalán olvashatjuk): Roald Dahl norvég származású, walesi születésű és angol pléhpofájú író. :)
A könyv az Aranytoll könyvek sorozatban jelent meg a Könymolyképző kiadásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Veronica Roth: A beavatott

Kolléganőmtől kaptam kölcsön ezt a könyvet, ő az egész trilógiát olvasta, nekem elég volt az első rész. A borítószövege alapján nekem oly...