Ugrás a fő tartalomra

Carole Matthews: A csokoládéimádók klubja

Felejtsd el a gyémántot - a lányok legjobb barátja a csokoládé ☺

Már régóta vágytam egy könnyed, csajos olvasmányra, ezért is vettem ki a könyvtárból Carole Matthews regényét. (Korábban Nixyke ajánlotta a Könyvfalókban, igazából akkor tettem fel a listámra, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom.)

A történet alapja nagyon tipikus: van négy jó barátnő: Lucy, a főszereplő, Autumn, aki drogosokon segít, Nadia, a kisgyermekes anyuka és Chantal, a  gazdag lány. Ők négyen, akárcsak a Szex és New York sztárjai, gyakran összejönnek kedvenc törzshelyükön, a Csokoládé Mennyországban - megvitatni szerelmüket-bánatukat, forró csokit kortyolgatni és magukba tömni az ínycsiklandó édes csemegéket. Mert igen, sok-sok finom csokoládé szerepel a könyvben, tehát csak úgy lehet olvasni, ha közben te is bekészítesz magad mellé egy-egy kockával vagy táblával.

Természetesen, ahogy a csajos regényeknél lenni szokott, itt is előfordulnak a jól bevált sablonok: a barát, aki megcsal majd visszakönyörgi magát, a férj, akivel nem működik a szex, a mindenkin segítő lány és a drogos kisöccse, meleg barátok, helyes főnök... stb stb. De! Annak ellenére, hogy ezek a szinte minden hasonló regényben előforduló motívumok itt is előjöttek, a történet értékén ez egyáltalán nem rontott. Sőt! Néha hangosan kacagtam olvasása közben. Főleg Lucy kétbalkezességén és változatos munkahelyein, Chantal szerencsétlenül végződő pasizásán a hotelban, a "nagy bűntényen" és még sorolhatnám.
Ám akármilyen örömök és bánatok érik a csajokat a regény során, egy valami sosem maradhat el: a mindennapi csokoládé!

Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhezszóló történeteinek, számos művéből film készül.
További ismert, magyarra lefordított könyveinek címe: Jóban-rosszban, A csokoládéimádók diétája.
Hivatalos honlapja: http://www.carolematthews.com/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …