Ugrás a fő tartalomra

Fejős Éva: Hotel Bali


Négy barátnő, akiknek a közös múltja titkot rejt. Olvasható a könyv borítóján.
Négy barátnő - már sugallja, hogy csajos regénnyel van dolgunk, ám hamar ki is derül, hogy a nagy barátság ellenére ők négyen már tizenhét éve nem is hallottak egymásról. Hogy miért?

Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak...

Nem vártam sokat a regénytől, azért vettem a kezembe, mert valami nagyon-nagyon lájtosra vágytam épp.
Ám pl. az mégis nagyon idegesített, hogy minimum harmincszor hangzik el a tizenhét éve és a göcsben állt a gyomra kifejezések.
Az meg nagyon jellemző az emberekre, hogyha baj éri őket, menekülnek külföldre - mert attól ugye megoldódik a probléma. Mondjuk a három lány mind megtalálta kint a számítását: Gabi a világhírű teniszező unokaöccsét menedzseli, Szilvi regényt ír és esküvőre készül, Dóra meg hotelt vezet Balin (gondolom innen a cím is). Lelkileg azonban nyomasztja őket a közös bűn, a titkos múlt, amitől ugye tizenhét éve görcsbe áll a gyomruk. :)

És hogy a negyedik lánnyal mi lett? Aki Magyarországon maradt? Az elején ő a legjelentéktelenebb szereplő, aztán kiderül, hogy mégis ő volt a legravaszabb? A regény ugyanis tartalmaz egy nem várt, meghökkentő fordulatot! No innen már egészen más volt olvasni a történetet!

Ám végül is nem rossz kis könyv. Könnyed olvasmány, egy este alatt elolvasható. (Nekem azért volt két este, mert a nem várt csavar után azt mondtam, Na ne!, és inkább lefeküdtem aludni.)
Aki egy laza, csajos regényre vágyik, az biztos nem fog csalódni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…