Ugrás a fő tartalomra

Fejős Éva: Bangkok, tranzit


Annyit hallottam/olvastam már Fejős Éva könyveiről, hogy most már muszáj volt nekem is beszereznem (pontosabban kölcsönkérnem) az egyiket.
Fejős Évát természetesen én is a Nők Lapjából ismerem, így reméltem, nem fogok csalódni a regényben.

Összességében nem is csalódtam. Kedves, könnyed kis olvasmány. Az elején több szálon fut, ugyanis több szereplő sorsát, pontosabban útkeresését kísérhetjük figyelemmel, akik mind Bangkokba érkeznek – felejteni, újrakezdeni, keresni valakit vagy csupán kikapcsolódni.
A szálak természetesen a végére összefutnak, már a regény közben lehet sejteni, ki kivel kapcsolódik majd össze, de azért vannak nem várt esmények is - na meg persze szerelem, szex, veszteség, fájdalom és múltbéli események kísértése.

Hogy egy kicsit kötekedjek is: egyes részek/életutak túl részletesen vannak kifejtve (ld. Helen múltja), egyes események meg épphogy megemlítve, talán ez a regény egyetlen „hibája”. (És Paul betegsége sem igazán világos számomra, olyan hirtelen és furcsán derül ki a végén, hogy most mi is van.)

Ami viszont nagyon tetszett az az, ahogyan Fejős Éva bemutatja ezt a titokzatos keleti világot. Látszik, hogy ismeri az országot, olyan élethűen ír le mindent. Komolyan kedvet kaptam hozzá, hogy Thaiföldre utazzak! :)
Ahogyan Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője fogalmazta: „Kalandos utazást ajándékozott nekem ez a könyv. Ráadásul olyan luxusban volt részem, mint még soha: a távoli jött hozzám közel, az egzotikus meghitté vált, az idegen ismerőssé. A tájak, a sorsok, az emberek –élhettem kicsi az ő életüket.”

Fejős Éva eddigi regényei: Csajok, Hotel Bali, Eper reggelire. Május végén fog megjelenni: A mexikói c. új könyve. Hivatalos honlapja: www.fejoseva.hu

Megjegyzések

  1. Én ennek a könyvnek az elolvasása után tettem fel Bangkok-ot a "Jó lenne elutazni, de tuti sose fogok" listámra. :o) Szinte láttam magam előtt. :o)

    VálaszTörlés
  2. Én is így voltam/vagyok ezzel, pedig korábban sosem vonzott Bangkok :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …