Ugrás a fő tartalomra

Elizabeth Adler: Ház Amalfin


"A múlt titkai éppen úgy Olaszországban rejtőznek... mint a váratlan szerelem."

Mivel a Könyvfalók-ban több Elizabeth Adler regény is bemutatásra került, úgy döntöttem, most már én is megismerkedem az írónővel.

Nekem a "Ház Amalfin" című könyvet sikerült így elsőre beszereznem. A romantikus tájat ábrázoló borítót látva egy érzelgős-csöpögős szerelmes regényre számítottam.
Ámde nem csupán romantika, hanem krimi-szál is van a történetben: már az elején feltűnik egy apró rejtély, amely mindvégig kételyek közt hagyja az olvasót. Lamour (a főszereplő nő) apja tényleg a tengeri viharban vesztette életét húsz évvel ezelőtt? Mármint biztos, hogy "csak" véletlen baleset volt? Lamour tehát gyermekkora helyszínére, a csodálatos Amalfi partra tér vissza Chicago-ból férje halála után - új életet kezdeni és fényt deríteni a régi titokra.

A regény első fele (több mint fele) nekem kissé vontatottnak és unalmasnak tűnt, csak vártam-vártam, mikor történik már végre valami izgalmas dolog, illetve mikor teljesedik ki a szerelmi szál, és vajon melyik férfival? Ám a könyv második felében szerencsére felpörögnek az események és olyan rejtélyek is kiderülnek, amire nem is számít az ember.


A történet olyan szép helyen játszódik, hogy az olvasó komolyan elgondolkodik rajta, hogy Lamour példáját követve feladja a pörgős nagyvárosi életét és állását, és egy eldugott tengerparti olasz kisváros eldugott kis házikójába költözik, ahol reggelente cappuccinót iszogathat a teraszán és ahol a kertjében tyúkokat és tehenet tarthat :)

Egyszer elolvasható, kedves kis regény de azért ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen jellegű történeteket.

További Elizabeth Adler regények: Toszkánai nyár; Velem Velencében; A Villa Mimóza titka; Riviéra Hotel; Nyár Capri szigetén; Kalifornia, szívem; Varázslatos Malibu stb.
(Linkeltem, amelyikről már született bejegyzés a Könyvfalók-ban.)

Megjegyzések

  1. Érdekesnek hangzik. ;o)
    És valami vár rád itt:
    http://azajtom.blogspot.com/2010/04/jatek-szeretem-konyveket.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …