Ugrás a fő tartalomra

Gállné Gróh Ilona: RINGATÓ – Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!


Egy nemrégiben megjelent kiadványt szeretnék nektek bemutatni. Biztos mindenki hallott már az országszerte ismert és egyre népszerűbb Ringató foglalkozásokról. (Bővebb info: www.ringato.hu) A foglalkozások „anyagát” (dalok-mondókák-játékok) most összegyűjtötték egy könyvben. Érdekessége, hogy nemcsak dalszövegek találhatók benne, hanem leírások is, hogyan zajlik az adott játékocska, valamit a dalok nagy része le is van kottázva, tehát furulyával, zongorával, gitárral mi is kísérni tudjuk az énekeket!

A kiadvány nagyon igényes, sok szép képpel tarkítva, amelyek a különböző foglalkozásokon készültek.

A könyvhöz cd melléklet is tartozik. Bevallom őszintén, ez a cd picit csalódás volt nekem. Azt hittem, hogy „énekelve” lesznek rajta a dalok (mint pl. egy gyerekdalos cd-n), de „csak” furulyaszóval/hegedűszóval szólalnak meg (Hodos Szilvia énektanár előadásában), és sajnos elég röviden. (Tehát ha kíséretnek használjuk a cd-t, sem nagyon lehet ismételgetni, olyan gyorsan vált a következőre.) Bár igazából a cd azt a célt szolgálja, hogy aki nem ismeri a dalokat és nem tud kottát olvasni, az is kapjon egyfajta „képet” az esetleg ismeretlen dalokról.

Amit még fontos tudni a kiadványról: Nem „gyerekkönyv” – Felnőtteknek szól a könyv. Szülőknek, nagyszülőknek, gondozónéniknek, óvónéniknek. Bőséges gyűjtemény, mindenki talál benne kedvére valót. – olvasható a bevezetőjében is.

Szeretettel ajánlom tehát mindenkinek: annak, aki jár Ringatóra gyermekével és már jól ismeri a dalocskákat, illetve annak is, aki még nem találkozott ezzel a zenés-énekes mókázással.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …