2010. január 28., csütörtök

Vámos Miklós: Félnóta


Ezt a könyvet is karácsonyi ajándékba kaptam. Utánaolvastam a neten, és sajnos nagyon lehúzták, pl. a moly.hu-n többen is írták, hogy a felénél abbahagyták, annyira unalmas.
Sebaj, én belevágtam. Az elején még egész érdekesnek tűnt, röviden arról van szó, hogy régi jóbarátok emlékkoncertet szerveznének egykori legendás együttesüknek, a Barikádnak – ennek apropóján indul a nosztalgiázás, a régi szép idők, koncertek, utazások, csajozások, fiatalos lázadások és egyéb korszakbéli történések felelevenítése. És innentől kezdve az egész regény a nosztalgiázásról, a barátok emlékeiről szól!
Kb. a 135. oldalon jártam, mikor nekem is elegem lett, hogy „Történjen már valami!”; majd átlapoztam csomó unalmas oldalt… (és baromira zavart, hogy hol E/3-ban, hol E/2-ben mesél az író - biztos van jelentősége, de nekem nem „jött le”) … Na de a lényeg, jelentem: becsülettel végigolvastam!
Vámos Miklósnak ez az egyik első regénye, még a 80-as évek elején írta, most adták ki újból.


Kis kedvcsináló a moly.hu-ról:

„Vámos Miklós regénye nemzedékregény. A harminc-negyvenéveseké, ha úgy tetszik, egy korosztály legendatára. Egyszerre kegyetlen számadás, mert egy generáció szembesülhet balfogásaival, tévedéseivel, egykori önmagával, és szép vallomás, hisz az ifjúságot idézi vissza.”

Vámos Miklós életrajzát, bibliográfiáját most nem másolom ide, hiszen hivatalos honlapján minden megtalálható (könyvek, publicisztika, műsorok … stb. és az aktuális hírek is): http://www.vamosmiklos.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...